Кадис шокира Барса насред „Камп Ноу“

Барселона допусна изненадващо домакинско поражение от Кадис с 0:1 в последен мач от 32-ия кръг на испанската Ла Лига.

С този удар Лукас Перес (л) донесе трите точки на гостите.

На „Камп Ноу“ каталунците искаха да се върнат на победния път след отпадането от Лига Европа след домакинско поражение от германския Айнтрахт Франкфурт миналия четвъртък, но бяха шокирани от борещия се за оставането си в елита тим на гостите. След нулево първо полувреме Кадис започна по-активно втората част и изненада именития си съперник в 48-та минута, когато точен бе нападателят Лукас Перес.

„Блаугранас“ очаквано натиснаха в търсене на изравнително попадение и евентуален обрат, но така и не успяха да преодолеят стража на гостите Йеремиас Ледесма. Така, Кадис спря серията на Барса от седем поредни победи за първенство – от своя страна, каталунците загубиха за втори пореден път след поражението от Франфурт и за първи под ръководството на Шави от 4 декември насам, когато паднаха отново у дома от Бетис със същия резултат.

Испанският колос понесе удар в борбата за топ 4, като остава втори с 60 точки – със същия актив са и тимовете на Севиля и шампиона Атлетико Мадрид, които обаче са с по мач повече. Петият Бетис има 57 пункта, а Реал Сосиедад е с 55. С успеха си Кадис излезе от зоната на изпадащите с 31 точки, на две пред намиращия се под чертата Майорка. За Барса предстои визита на Реал Сосиедад, докато Кадис приема Атлетик Билбао. /БГНЕС