Калейн: Във всяко едно от съчетанията за СК направихме конкретни промени

Във всяко едно от съчетанията за СК направихме конкретни промени. Това заяви състезателката по художествена гимнастика Боряна Калейн в Пресклуб България. Тя бе наградена за Спортист на месец февруари, след като спечели четири медала (златен, сребърен и два бронзови) на турнира Гран При в Москва.

Благодаря за това огромно признание за нашия общ труд. За мен е чест, че получавам това признание, надявам се оттук нататък да имам поводи да нося гордост на цялата страна. Това е едно голямо признание за мен – наричали са ме и по други начини, но да го чуя точно от руски коментатори и специалисти, наистина е голяма чест. Надявам се бъдещите състезателки да имат стимул да подобрят моите постижения“, започна Калейн.

Пожелавам на всеки един спортист да достигне до нивото на Боряна. Който и състезател да дойде, за нас е конкуренция, ние ще подходим максимално концентрирано. За нас е важно ние да си свършим работата. Надяваме се, че съчетанията ще останат такива, каквито са в момента. Да е здрава, да ни подкрепя, винаги да бъде такъв мотиватор за състезателките. Най-вероятно Боряна ще участва в три от четирите купи, но не сме взели решение в кои точно“, каза личният й треньор Марияна Памукова.

"Във всяко едно от съчетанията направихме конкретни промени, не бих казала кардинални такива. Опитваме се да работим повече върху изпълнението на съчетанията, за да се борим за по-високи оценки. Смятам, че сме готови за началото на Световната купа. За Световната купа ще имам ново трико за съчетанието с обръч, останалите трика ще бъдат до Европейското първенство със сигурност. Да, имам ритуал, с треньора ми е свързан – преди всяко едно съчетание ми казва нещо конкретно, преди да изляза винаги си сгъвам кърпичката по определен начин и й я подавам. Много съм развълнувана, че ще мога да играя пред родна публика, въпреки че вероятно няма да има в тази зала. Очакванията ми се да се боря за медали. Публиката носи емоции, но състезанието си е състезанието, то е отговорност, която не може да се пренебрегне“.

Доста по-трудно да приемеш едно състезание без публика, защото тя носи самата атмосфера и адреналин у състезателите. Това е състезание от много висок ранг и мисля, че е достатъчно за мен да покажа максимума си. Не, не се притеснявам, вече съм ваксинирана с първата доза, за мен и треньорите ми ще бъде по-голямо спокойствие. Не съм сигурна, че има конкретен медал, който да е най-изстрадан, защото нашето ежедневие протича така – във всеки момент може да има някаква пречка. За мен всеки един медал е абсолютно ценен, защото съм преодоляла трудностите преди спечелването му“, завърши Калейн. /БГНЕС