Калин Стоянов: МВР усилено ще защитава правата на избирателите

Искам да гарантирам отговорността на МВР да изпълни своя обществен дълг по повод предстоящите местни избори. Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, предаде репортер на БГНЕС.

Вътрешният министър обяви, че е създаден оперативен щаб с ръководител главният секретар на МВР. Предприети са мерки, свързани с опазването на обществения ред и осигуряване на пожарната безопасност. Изготвен е и план с конкретни отговорни структури на МВР.

Стоянов подчерта, че очаквам съдействие при всеки опит за манипулиране на вота на избирателите и добави, че МВР усилено ще защитава правата на гражданите.

Министърът на вътрешните работи обясни, че географска информационна система ще показва колко са постъпилите сигнали, как те се отработват и каква е реакцията в момента, когато са постъпили, за да се знае навсякъде и по всяко време какво се прави.

„Ангажимент имаме към охрана на секциите, както и към транспортиране на машините и на бюлетините", каза Стоянов и допълни, че МВР няма информация по отношение на кодовете.

Вътрешният министър е категоричен, че МВР няма отношение към техническата част на машините, а още по-малко към софтуера./БГНЕС