Камен Донев: В следващия си клип министър Атанасов да скочи през прозореца

България има нужда от много сериозна здрава ръка, а аз не виждам такава да се задава. Знаете ли защо, защото всеки е някакъв на някого. Всеки се е барикадирал в една блатна обстановка, в която си мисли, че ще бъде защитен. Това ни дърпа надолу и ни прави слаба държава.

Това заяви актьорът и режисьор Камен Донев.

В интервю за бТВ в неделя сутрин известният актьор коментира видеоклипа на министъра на културата Атанас Атанасов, който от петък насам буди остри реакции от страна на културните среди.

Културните среди избухнаха: МК е излишен баласт. Оставка

Клипът на министъра културата Атанас Атанасов е доказателство докъде може да стигнем. Бих предложил Съюзът на артистите да му даде награда за най-кратък моноспектакъл, даже бих предложил от неговия кабинет да има лайвстрийм и парите, които се събират, да бъдат давани за неуспешни спектакли. Бих му предложил да направи и друг клип – за негов имен ден или друг повод, и на финала да скочи през прозореца, коментира Камен Донев.

Извън рамките на иронията, продължи режисьорът, той (Атанасов – бел. ред.) не е виновен, че е такъв, виновни са тези, които са го сложили там и аз се чудя защо те мълчат. Освен това, има едни хора около него, защото едва ли това е първата изцепка на това момче, продължи Донев. Според него в България големият проблем е, че много хора се правят, че няма проблем и живеят в измислена обстановка.

Тоест, ние живеем в лъжа, каза още Камен Донев.

Относно финансирането на сектор култура, Донев е категоричен: Въобще не ме интересува какво мислят моите колеги, в България за много неща се дават пари, те не са малко, въпросът е, че те не стигат за тези, които ги крадат.

В България трябва да има не една специализирана прокуратура, трябва да има пет и да се види много сериозно – къде какво изтича и как се краде, каза още актьорът и режисьор. /БГНЕС