Камерън: Обединеното кралство няма по-близък съюзник от САЩ

„Обединеното кралство няма по-близък съюзник от САЩ“.

Това заяви британският външен министър Дейвид Камерън по време на срещата си с американския държавен секретар Антъни Блинкен, съобщи „Гардиън“.

"Във време на опасност като тази международна ситуация близките съюзи наистина имат значение", каза Камерън.

Британският топ дипломат коментира и помощта за Украйна, на фона на засилващия се руски натиск по цялата фронтова линия.

„Знаем от какво се нуждаят те (украинците – бел.ред.) и знаем какво е правилно за нас. Знаем, че ако дадем на украинците подкрепата, която заслужават, те ще могат да спечелят тази война“, каза той.

Позовавайки се на украинския външен министър, Камерън казва, че Украйна се нуждае от противовъздушна отбрана, боеприпаси и пари. Ръководителят на британската дипломация каза, че е важно да се изпрати ясно послание на всички по света, включително и на Китай, че САЩ и Обединеното кралство подкрепят своите съюзници.

„Нищо не е по-важно от искането за допълнително финансиране, което Конгресът разглежда в момента. Идвам тук без намерение да поучавам когото и да било, да казвам на когото и да било какво да прави или да преча на политическия процес. Просто идвам тук като голям приятел и вярващ в тази страна и вярващ, че е дълбоко във ваш интерес да отпуснете тези пари“, добави Камерън./БГНЕС