Камило Плачи: Очаквах друг резултат, след седмица ще играем по-добре

"Не беше изненада за нас, че Аркада игра толкова силно. Те имаха мач за Суперкупата на Румъния и беше нормално да са толкова добре подредени. Но очаквах друг резултат", обяви треньорът на Хебър - Камило Плачи, след загубата в първия мач от втория предварителен кръг на Шампионската лига. "Тигрите" допуснаха изненадващо поражение с 0:3 (22:25, 19:25, 24:26).

“Видя се на игрището, че този отбор е по-напред в подготовката. Ние играхме така както можем, но съм сигурен, че след една седмица ще се представим по-добре. За реванша ще видим какво можем да подобрим, за да се справим с техния сервис, защото имаме добри посрещачи. Началото на октомври сме и всичките ни механизми все още не са заработили. След няколко седмици ще бъдат много по-добре, и на това отдавам загубените геймболи в третата част. След една седмица трябва да играем по-добре, но също е важно какво ще направи и съперника”, добави италианският специалист.

Бившият национал Тодор Алексиев заяви, че Хебър винаги играе по-добре във вторите срещи и обеща тимът му да се борят докрай.

„За мен е неочаквано да загубим по този начини. Изтървахме си нашите шансове. Съперникът игра по-добре и по-организирано от нас и такъв е резултата. Сервисът им не беше толкова тежък. Вкараха три-четири топки на правилните места. Ние винаги играем доста по-добре във вторите си мачове, срещу който и да е противник. Така че, отиваме в Румъния и ще се борим докрай. Отборът ни е добър, но не показваме капацитета си на момента. Сработката ни липсва още на този етап“, обясни той.

„Шансове имаме. Каквито - такива. Ще играем нашия най-добър волейбол и ще видим“, каза още Алексиев.

Двубоят-реванш е в Румъния през следващата седмица, като Хебър ще трябва да спечели с 3:0 или 3:1, за да се стигне до "златен гейм", който да определи кой тим продължава напред./БГНЕС