Кампанията „Бъди войник“ спряна за момента от коронавируса

Кампанията „Бъди войник“ е спряна за момента заради разпространението на коронавирус. Причините – тя събира на едно място доста хора, затворени пространства, има информационни борси, срещи и т.н. Това каза зам.-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, предаде репортер на БГНЕС.

„Към момента е спряна "Бъди войник". Обмисляме как да я сложим на електронна информационна основа, за да можем да поддържаме темпото на набиране на военнослужещи“, каза зам.-началникът на отбраната.

„Бъди войник“ стартира на 7 февруари 2019 г. в Стара Загора, а последното за годината събитие се състоя на 27 ноември във Велико Търново. В рамките на няколко месеца в общо 31 града бяха организирани информационни борси, статични и динамични покази на въоръжение, оборудване и техника. Събитията завършваха с концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили, в който участваха и местни състави и изпълнители.

Основната цел на кампанията - да бъдат привлечени кандидати за военна служба. Инициативата целеше също така да постави армията във фокуса на общественото внимание и да спомогне за патриотичното възпитание на младите българи. /БГНЕС