Канада отстрани Австралия и е на полуфинал за Купа Дейвис

Канада си осигури участие на полуфиналите в новия формат на Купа Дейвис, след като Вашек Поспишил и Денис Шаповалов спечелиха решителния двубой на двойки срещу Австралия.

Поспишил, за изненада на мнозина, спечели и трите си мача дотук на сингъл в Мадрид, а силните му изяви гарантираха място на Канада сред полуфиналистите в надпреварата.

150-ият в света Поспишил, който играе изключително вдъхновено от началото на седмицата в Мадрид, даде преднина на „кленовите листа“, след като победи Джон Милман със 7-6 (7), 6-4 в откриващия мач на сингъл в „Каха Магика“. Шаповалов, който също до момента имаше два успеха на сингъл, бе близо до трета победа срещу Алекс Де Минор, но отстъпи в крайна сметка с 6-3, 3-6, 5-7. Шампионът от Стокхолм обаче се възстанови малко по-късно и заедно с Поспишил надиграха тандема Джордан Томпсън и Джон Пиърс с 6-4, 6-4. Така, Канада се класира за полуфиналите, където негов съперник ще бъде един измежду Сърбия и Русия в събота. В останалите два четвъртфинала съперници в петъчния следобед ще са Великобритания – Германия и домакините Испания срещу Аржентина. /БГНЕС