Канада победи Гърция на старта на АТП Къп

Денис Шаповалов надви световния номер 6 Стефанос Циципас.

Отборът на Канада победи Гърция с 3-0 в мач от първия ден на новата отборна надпревара АТП Къп. Младите Феликс Оже-Алиасим и Денис Шаповалов, които се представиха страхотно за Канада в Купа Дейвис в края на миналата година, отново демонстрираха силна игра, за да дадат успешен старт на своя тим.

По-тежката задача бе пред Шаповалов, който успя да надвие първата ракета на Гърция Стефанос Циципас със 7-6(6), 7-6(4) в мач без нито един пробив. Шапо показа характер, за да спечели най-важните точки и да запише трети успех от четири мача срещу действащия шампион от Финалите на АТП.

"Това е една огромна победа за мен. Той завърши миналия сезон по невероятен начин и е един от най-добрите тенисисти в света в момента. Играе страхотно, така че да го победя в първия си мач за годината е много специален момент за мен. Днешният мач бе решен от няколко точки. Аз просто се опитах да играя своята игра, да се боря за всяка точка и да изчакам своите шансове, от които успях да се възползвам в двата тайбрека", коментира Шаповалов след успеха.

По-рано тази нощ Оже-Алиасим нямаше проблем да победи Михаил Перволаракис с 6-1, 6-3 в откриващия мач от надпреварата. На двойки двамата канадци се справиха с Перволаракис и по-малкия брат на Циципас - Петрос, като записаха успех с 6-2, 6-3 за малко над час игра.

В група С, в която е и тимът на България, Белгия си осигури успеха над Молдова, след като Стив Дарсис и Давид Гофен взеха двата мача на сингъл съответно срещу Александър Козбинов и Раду Албот. Мачът на България срещу Великобритания ще започне след приключването на срещата на двойки между Белгия и Молдова. /БГНЕС