Канело: Успех над Головкин ще ме направи отново най-добрия боксьор в света

Саул „Канело“ Алварес заяви, че успех в третия сблъсък над големия съперник Генади Головкин в събота ще го върне обратно на върха в бокса и отново считан за най-добрия в спорта в света. Мексиканецът ще се опита да победи казахстанеца за втори път след противоречивия успех в последния им мач през 2018.

Канело Алварес.

Срещата ще се проведе в супер-средна категория, като това е шанс за Алварес да се реваншира за поражението си от Дмитри Бивол в лека-тежка в последния си двубой на ринга. 40-годишният Головкин ще се бие за първи път в супер-средна категория, но това не би трябвало да е проблем за шампиона в средна категория, който преди заяви, че Канело е извадил късмет при равенството в първия им мач през 2017, преди мексиканецът да нанесе единствената загуба в кариерата му. Двамата боксьори не крият това, че не се харесват, като Алварес даде положителна проба за забранената субстанция кленбутерол през март 2018, което отложи третия мач помежду им досега.

Това е един от най-големите мачове в живота ми заради съперничеството, което имаме, и този трети двубой ще бъде най-важният. Фактът, че той влиза с нагласата, че това може да е последният му двубой в кариерата, го прави опасен. Ще дам всичко от себе си на ринга. Още от първия рунд ще търся нокаута. Мисля, че съм най-добрият боксьор в света в момента. Никой не е поемал рискове като мен и аз не се нуждая от това, но харесвам предизвикателството и продължавам да мисля, че съм най-добрият. Просто искам да го накажа сериозно. Близо съм до това. Той се прави на приятен човек, но не е. Говори много неща за мен, което не ми харесва. Той е страхотен боксьор, но като човек? Не мисля. Съперничеството датира от няколко години и ми харесва, че е лично. Това ме кара да тренирам като луд, така че ме мотивира дори още повече. Слушам какво говори, но в края на деня, той просто прави извинения. Слушам го, но не го приемам присърце. Това, което не ми харесва е, че когато става въпрос за говоренето лично, той лъже и е различен човек“, каза Алварес за АФП.

Той продължава да казва, че не се плаши от предизвикателства и пази лицето си. Същевременно, това, което каза по време на пресконференцията си – че не приема сериозно Бивол. Той заключи, че тази загуба го е свалила на земята. Той загуби връзка с реалността и се смяташе за недосегаем. Самочувствието е налице, но след като загубиш чисто мача, вдигаш ръцете си в знак на победа и казваш, че си отстъпил само в няколко рунда? Точно за това говоря. Аз съм спокоен и уверен. Нервната система ми казва, че, както обикновено, става въпрос за бизнес. Очаквам да направи по-малко грешки. Знам какъв двубой ми предстои и съм абсолютно готов за него“, коментира Головкин, който е 42-1-1 (37 с нокаут) в професионалната си кариера, докато Алварес е с баланс 57-2-2 (39 с нокаут). /БГНЕС