Кание Уест изпълни парче пълно с антисемитска реторика

На 26 ноември в Дубай Кание Уест изненадващо изпълни нова песен, съобщи „People”.


46-годишният рапър "I Love It" се появи на сцената по време на концерта на Lil Durk заедно с Ty Dolla $ign в Blu Dubai, където изпя новата си песен "Vultures".

Нощният клуб сподели видео от изпълнението на Уест в Instagram Stories, на което се вижда как музикантът рапира обидни текстове от песента като: "Как съм антисемит? Току-що спах с една еврейска кучка".

"Vultures", първото официално издание на Уест след "Hot Shit" с Cardi B и Lil Durk през юли миналата година - първоначално дебютира на 17 ноември по чикагската радиостанция WPWX Power 92 и включва Lil Durk и Ty Dolla $ign, според Billboard.

През октомври миналата година многократните антисемитски коментари на Уест го накараха да се лиши от статута си на милиардер, след като загуби договори с Adidas, Balenciaga и Gap.

Според Forbes носителят на "Грами", чието състояние към март 2021 г. възлиза на 6,6 млрд. долара, през октомври 2022 г. ще струва 400 млн. долара - пари, които идват от няколкото му недвижими имота, музикалния каталог, пари в брой и 5% дял в марката за оформящо облекло Skims на бившата му съпруга Ким Кардашиян.

По онова време той сключи споразумение за закупуване на дясната социална медийна платформа Parler, след като акаунтите му в Instagram и Twitter бяха ограничени заради обидни коментари по адрес на еврейската общност, въпреки че цифрите не бяха оповестени и сделката в крайна сметка пропадна.

След като сподели антисемитски коментари, Instagram ограничи профила му и изтри съдържание от страницата му, след като той наруши правилата и насоките на платформата за социални медии, според Ен Би Си и Си Ен Ен, въпреки че говорител на Meta не потвърдил пред нито една от двете медии какво съдържание е нарушило правилата им.

След като един от туитовете му наруши правилата на компанията, акаунтът му в Х беше ограничен. Американският еврейски комитет (АЕК) също порица езика на изпълнителя на "Bound 2" за увековечаване на "антисемитски тропи като алчност и контрол", като написа в изявление: "Кание Уест трябва да разбере как да изрази мнение, без да използва антисемитизъм. През последната седмица музикантът разпалваше омраза към евреите".

По време на участието си в предаването "Пиърс Морган без цензура" на 19 октомври британският водещ го пита за "расистките" му коментари, които "обиждат еврейския народ", но Уест казва, че "абсолютно не съжалява" за думите си.

"Значи сте го казали, знаейки, че е расистко?" попита Морган, на което Уест отговори: "Да, борих се с огъня с огън".

По-късно в разговора Уест поднесе извинения. "Ще кажа, че съжалявам за хората, които съм наранил", каза той. "Чувствам, че причинявам болка и объркване, и съжалявам за семействата на хората, които нямат нищо общо с травмата, през която съм преминал, и че използвам платформата си, в която се казва: "Наранените хора нараняват хората", и бях наранен"./БГНЕС