Канзас Сити Чийфс срещу Сан Франциско 49-ърс във финала на Супербоул 54

Фенове на 49-ърс наблюдават победата над Грийн Бей Пакърс.

Тимовете на Канзас Сити Чийфс и Сан Франциско 49-ърс ще спорят за трофея в 54-то издание на Супербоул.

Водени от своя куотърбек Патрик Махоумс, Чийфс трябваше отново да наваксват изоставане в резултата, подобно на мача си с Хюстън Тексанс, след като Тайтънс поведоха рано-рано с 10-0, а впоследствие и със 17-7. 17 безответни точки обаче доведоха до аванс за отбора на Канзас преди почивката. След нея Чийфс удържаха съпротивата на съперника и така спряха изненадата на плейофите в НФЛ.

Тайтънс бяха победили преди това миналогодишния шампион в Супербоул Ню Ингланд Пейтриътс и един от фаворитите за трофея тази година – Балтимор Рейвънс. Чийфс се завръщат в спора за трофея на Супербоул за първи път след 1970-та година, когато през януари надиграха Минесота Вайкингс с 23-7 в четвъртото издание на Супербоул.

В спора за титлата на 2 февруари в Маями съперник на Чийфс ще бъде Сан Франциско 49-ърс. Тимът надигра убедително Грийн Бей Пакърс с 37-20 и спечели титлата в Националната футболна лига. С основен принос за успеха бе рънинг бека Рахийм Мостерт, който постави рекорд в историята на отбора с 220 ярда при 29 керита – второто най-добро постижение в плейофите в историята на НФЛ.

Куотърбекът на Грийн Бей Аарън Роджърс не успя да спаси тима си и така няма да се бори за втора титла от Супербоула след 2010. Сан Франциско отива на своя седми Супербоул, като досега има пет победи и една загуба. За последно съставът игра във финала през 2012, когато записа и единственото си поражение – от Балтимор Рейвънс с 31-34. При победа над Чийфс, Сан Франциско ще се изравни с лидерите по спечелени Супербоули – Ню Ингланд Пейтриътс и Питсбърг Стийлърс с по шест трофея. /БГНЕС