„Капачки за бъдеще” събира средства за детска линейка

Инициативата „Капачки за бъдеще” събира средства за детска неонатална линейка, предаде репортер на БГНЕС.

Десетки са хората на площад "Батенберг" в София, които носят пластмасови капачки в осмото издание на инициативата, която събира средстава за закупуването на линейка, оборудвана за новородени бебета.

„Целта е да закупим и дарим първата детска неонатална линейка. Първата извън София, в столицата има две, дарени от други каузи, целта е да осигурим за другите части на страната, така, че да могат болниците спокойно да имат специализирани линейки, които да се грижат за недоносените дечица”, каза пред Лазар Радков, който е един от основателите на иницциативата.

Първата вноска за специализирания автомобил вече е направена.

„Тази кампания върви много добре и ще съберем средствата. Всъщност до вчера събраните количества са повече от най-голямата ни кампания досега, а и все още има поне 10 града, които не са си предали капачките, така че нещата вървят добре”, посочи Радков. Той добави, че благодарение на няколко компании, които са направили големи дарения, са буквално на месеци отдалечени да осигурят първата детска линейка.

В осмото издание на инициативата има кампании в 37 града в страната. Днес капачки се събират в София, Пазарджик, Петрич и Благоевград. /БГНЕС