Капана: пъстро оживление в опияняваща атмосфера

Без значение дали има фестивал или не, наближи ли уикендът творческият квартал на Пловдив се приготвя за купон. В последните дни на лятото тук отново е време за празник, този път на почит ще е храната, предава репортер на БГНЕС.

С настроение и апетит за улична храна, на Mood for food в центъра на града под тепета и около Капана са паркирани редица камиони за сочни бургери и хотдог. Фестивалът продължава през целия уикенд и ще чака посетители буквално от цялата страна и много чуждоговорещи фенове на вкусната улична храна и любители на крафт бирата.

Освен страхотни вкусотии, в квартала на творческите индустрии в Пловдив ще има развлечения, интересни находки, хубава музика, изкуство, оригинални подаръци.

Атмосферата из малките павирани улички на Капана сама по себе си е опияняваща и си струва човек да отдели час-два – ден или три, за да „разпусне” бохемски. На всеки ъгъл, освен прекрасни заведения - къде романтични, където по-купонджийски, чакат магазини с авторски бижута и дрехи, стари грамофонни плочи, нови книги. Има рисуване с къна, целодневно, през деня за малчуганите има детски работилници и творчески ателиета на открито, а до малките часове - музика. Целият този свят е в разгара си до неделя вечер. /БГНЕС