Капитанът на Лутън е в стабилно състояние след сърдечния удар в мача с Борнемут

Лутън потвърди, че капитанът на тима Том Локиър е в стабилно състояние и е контактен, след като получи сърдечен арест на терена по време на гостуването на Борнемут в мач от 17-ия кръг на английската Висша лига. Двубоят бе прекратен, след като футболистът на "шапкарите" получи медицинска помощ в средата на втората част на "Виталити Стейдиъм".


Впоследствие той бе изнесен на носилка от терена на фона на аплодисменти от трибуните, като и играчите на двата отбора бяха прибрани в съблекалнята. Малко след това главният съдия Саймън Хупър взе решение да прекрати официално срещата.

"Всички се надяваме и се молим за нашия капитан Том Локиър, който за щастие е контактен и бе откаран в болница. Все още не знаем напълно случилото се с него и какви са следващите стъпки на този етап. Но искаме да благодарим на Борнемут и медицинските щабове на двата отбора за техния незабавен отговор, които бяха изумителни. Извиняваме се на привържениците, че футболистите на двата тима нямаха никаква възможност да продължат двубоя, след като видяха техния толкова обичан съотборник и приятел да бъде изнасян от терена по този начин. Благодарим на всички за прекрасните аплодисменти в този толкова труден момент. Сега е време всички наши играчи, треньори и фенове да се обединят, както винаги са го правели, и да дадат безрезервната си подкрепа за Том и неговото семейство. Нашите мисли са с него и всички тях", написаха от Лутън в свое изявление.

Мачът бе прекратен при равенство 1:1, като Доминик Соланке се разписа, след като гостите бяха повели чрез Илайджа Адебайо. 29-годишният Локиър колабира на терена и по време на финалния плейоф в Чемпиъншип, преди да бъде откаран в болница. Впоследствие той получи зелена светлина да се завърне на терена през юни след операция на сърцето.

"Щастливи сме да разберем, че Том е контактен. Нашите мисли ще продължат да бъдат с Том и неговото семейство. Искаме да благодарим на целия медицински щаб за бързата и своевременна намеса, както и на всички на стадиона за тяхната подкрепа и обединение по време на трудния момент", споделиха от Борнемут. /БГНЕС