Карадайъ: Байрамът мина, да се готвим за предсрочни избори

Байрамът мина, да се готвим за предсрочни избори, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ хасковското село Караманци, където ДПС отбеляза годишнината от Майските събития през 1989 г.

Да се готвим единни и обединени да защитаваме демокрацията в нашата Родина България. Да не допускаме разни минувачи да ни сочат вратата на нас, призова още Карадайъ, цитиран от партийния пресцентър.

„Вчера дойдоха от някъде, в нарушение на Конституцията се наместиха в политиката и днес пак ни сочат вратата. Викат: Ако не сте съгласни с нас, ей там е вратата!. Затова единни и мощно да защитим демокрацията и свободата в България, единни и мощно да тръгнем да решаваме проблемите в страната, които днес имаме след всички тези кризи", апелира лидерът на ДПС и се обърна към хората с думите, че им носи специални поздрави от Ахмед Доган. "Той е специален човек не само за нас, депесарите, и за малцинствата, той е специален човек за България и за Балканите", започна словото си Мустафа Карадайъ.

"Всяка година се събираме тук на почит и поклонение пред героите на българската демокрацията. Но виждаме след 30 години демокрация как на терена на политика в Народното събрание на Република България се настаняват хора, които трудно биха дефинирали понятията демокрация и политика. Ние докарахме свободата и демокрацията в България. Но стигнахме до там, че от трибуната на НС, след 30 години демокрация да се заявява, че такива неща не са се случвали, че тези хора са се самонаранявали. Позор! Лицемерна политика! За съжаление е факт", каза Карадайъ.

Мустафа Карадайъ изобличи лицемерието на някои политици, които имат различно поведение в Брюксел и в София. "Отиват като евродепутати в Брюксел, като членове на ЕС, и гласуват всички български евродепутати закони за защита на езиковото многообразие на ЕС. Идват в България и в българските закони забраняват езиците”, даде пример Карадайъ.

„И тъй като, медията пита защо сме казали след 2-ри май да се готвим за избори, аз ще отговоря. Бяхме в свещения месец Рамазан, а в края на Рамазан идва Байрам. Така беше и в мрачното комунистическо време, за да дойде 89-та година, да дойде Байрамът. И затова казахме - да дойде Байрамът, да празнуваме нашите празници и после да се готвим за избори”, обясни лидерът на ДПС.

„Защото имаме власт, която вече е на една година като министри, нищо че формално правителството е на пет месеца. Те тръгнаха с нарушаването на Конституцията и на законите в страната и до днес продължават по този начин. Тръгнаха с реваншизъм в период на множество кризи. Вместо да решаваме проблемите на хората и да търсим изход от кризите, те се занимават с реваншизъм. Една година ги гледаме. Кризите се задълбочават от самите тях, те създават нови кризи вместо да решават проблемите. А от другата страна при комшията има проблем, има война, което допълнително засилва кризите, инфлацията, скока на цените. И вместо да търсим решение на проблемите на хората, ние се занимаваме с реваншизъм. По този начин няма да се оправят нещата в страната”, категоричен бе Мустафа Карадайъ. /БГНЕС