Карадайъ: Дойде време ДПС да постави развитието на страната в правилната посока

Дойде време ДПС да постави развитието на страната в правилната посока. Дойде време да има съединение и обединение, за да има развитие и просперитет. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Сливен. Той добави, че това означава да има диалог, нормалност и стабилен кабинет.

Карадайъ припомни, че когато ДПС е било на власт 8 години - от 2001 до 2009 г., 16 милиарда дълг на България са били стопени.

Това прави намаляване по два милиарда средно на година, добави Карадайъ и даде сравнението: „За 10 години, докато ГЕРБ бе на власт дългът се увеличи от 1 милиард на 20 милиарда. Това прави средно по 2 милиарда увеличение на задълженията на страната на година. Когато пък дойдоха случайните минувачи от „Продължаваме промяната“, те изхарчиха за 9 дни 9 милиарда лева.”.

Карадайъ заяви още, че цената и сметката ще я плаща целият народ, а тези задължения ще останат не само за децата ни, но и за внуците на внуците ни.

Случайните минувачи в политиката, както дойдоха в нарушение на Конституцията, така и ще си заминат в нарушение на законите, каза още Карадайъ. Той припомни, че ПП са дошли на власт, за да променят модела на ГЕРБ, а са направили същия модел, но с по-лоша версия. През годините ние не сме искали да премахнем ГЕРБ, а модела на ГЕРБ – на разделението, на омразата, на противопоставянето и на арогантността. Защото с противопоставяне и самодостатъчност не се постига нито развитие, нито просперитет, каза Карадайъ.

Той заяви още, че живеем в поредица от кризи, но първо трябва да решим политическата.

За да стане това, трябва да има стабилно управление и стабилно законодателство. Тази стабилност ще доведе и до сигурност – за доходи, за работни места и за инвестиции. Затова ДПС сега казва: Трябва стабилност и сигурност, поясни председателят на ДПС.

Дошло е време за номер едно, затова ви призовавам: Бъдете номер едно, каза още в речта си Мустафа Карадайъ в Сливен.

Само ДПС не се срамува от историята си. Гордеем се с нашата история и имаме самочувствие, защото зад него стоят достатъчно факти и доказателства, изтъкна лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк.

Той припомни, че страната е пропуснала много възможности заради хората, които ни управляваха досега.

Бойко Борисов не четеше докладите на ЕК, предпочиташе да гледа футболен мач и да се прегръща в бившия германски канцлер Ангела Меркел. И така 12 години управляваше. След него дойдоха самонадеяни хора, които също не познават ЕС. Тяхното огромно самочувствие се оказа голям балон, който се спука само за 7 месеца. Така в Брюксел стоят 60 милиарда за България на трупчета, защото не сме си написали домашното, заяви Кючюк.

Той заяви, че ДПС иска решенията за България да се вземат в България и да се отстояват и в Брюксел, и в Анкара и във Вашингтон, и в Берлин. Това е сериозната и далновидна политика, затова имаме самочувствието да говорим освен за миналото и нашите успехи, но и за настоящето, както и за бъдещето. Доказателство за това са и редовните срещи на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ в Брюксел с европейските лидери - и с Еманюел Макрон, и с Марк Рюте, и с Шарл Мишел.

ДПС знае как да изравни заплатите с европейските, заяви и евродепутатът от ДПС/”Обнови Европа” Атидже Вели. И призова: „Гласувайте с номер 1, със силна вяра, с надежда и с любовта на ДПС за по-добро бъдеще на България.”.

Когато ДПС бе във властта в продължение на 8 години - до 2009-та, инвестициите стигаха до 6,5 милиарда лева за година. Те бяха 1/3 от брутния вътрешен продукт, което караше бизнеса спокойно да работи, а хората да имат стабилни доходи и перспектива за бъдещето, припомни доц. Петър Чобанов.

След нашето управление оставихме и голям фискален резерв - 8 млрд. и половина, събиран с мисъл за бъдещето и за по-доброто развитие. Този период беше най-добрият период за развитие на икономиката на България в прехода, заяви доц. Чобанов.

Решения за бъдещето може да ги даде само ДПС. Номер 1 сме, защото в нас е и експертизата, и опитът, и ключът за решаването на проблемите на хората и бизнеса, категоричен е доц. Чобанов.

Отговорност е за мен да бъда водач на листата на ДПС в Сливен, защото има много проблеми, които чакат своето решение в областта, каза водачът на сливенската листа Хатидже Георгиева. И назова проблемите: липсата на дърва за местното население, лоша инфраструктура, недостиг на питейна вода.

Страната ни е обхваната от множество кризи, но преди всичко трябва да разрешим политическата, каза още Хатидже Георгиева. Според нея причината за нея е липсата на диалог и желание от страната на голямата част от политиците, което е било видно в последното Народно събрание.

Време е за сигурност и стабилност, време е ДПС да влезе във властта и тази власт да бъде дадена на хората. Хората да управляват, за да може държавата да върви напред, за да може нашите деца да живеят в нормална държава, а не да бягат навън, каза още Георгиева. /БГНЕС