Карадайъ: ДПС няма да подкрепи кабинета "Петков"

Няма да подкрепим програмата, структурата и състава на МС, защото не сме участвали в никакви разговори за тях, ние ще бъдем конструктивна опозиция и ще дадем приноса си за възстановяването на демокрацията и държавността.

Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, предаде репортер на БГНЕС.

„Народът поиска истинска и работеща промяна, а не подмяна. Ние от ДПС искаме промяната да се случи“, подчерта Мустафа Карадай.

Кризите няма да се решат с липса на институции и с анти ДПС риторика и агресия. Ще подкрепим нужните решения в подкрепа на благосъстоянието на гражданите, които гарантират решаване на кризата, възстановяване на демократичните устои на страната, нормалност в политиката, както и прекратяване на всякакви корупционни практики, каза лидерът на ДПС.

Демокрацията се намира в сложен етап от развитието си. Основна задача на НС е да възстанови демокрацията и да се справи с институционалната криза в страната. България има нужда от редовен кабинет. Националният ресурс не е достатъчен. Планът за възстановяване и оперативните програми изостават. Безкритичното допускане на нарушаване на конституцията и законите на страната и грозните прояви на полицейщина ерозират демокрацията и държавността. И не могат да имат никакво оправдание, добави Карадайъ. /БГНЕС