Карадайъ: ДПС ще се яви самостоятелно на изборите

ДПС ще се яви самостоятелно на изборите на 2-ри април. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след заседание на Централния съвет на партията, предаде репортер на БГНЕС.

Карадайъ уточни, че всички структури на ДПС са подготвени за предстоящите избори.

“Рашков нарушаваше закона, изпълняваше политически поръчки, така че сега искаме да призовем всички, които ще организират изборите да направят така, че всички избиратели да могат да упражнят избора си на глас и той да бъде честно и прозрачно отчетен”, заяви още Карадайъ. “Въпреки че имаше номинации от почти всички избирателни райони, Делян Пеевски се отказа да бъде част от листите. Сега обаче ще настояваме той да не се отказва от това участие”, коментира още Карадайъ.

“На въпрос на БГНЕС какво трябва да бъде поведението на политическите партии по време на предизборната кампания, така че да има редовен кабинет в 49-то НС, Мустафа Карадайъ заяви, че това е въпросът за последните две години. “Какво трябва да бъде поведението, за да се излезе от политическата криза е най-важният въпрос. Ние такъв призив отправихме от трибуната на НС при закриването му, така че ние, политическите партии, които ще участваме в предизборната кампания, още от сега да направим, така че, крехкият разговор, който е започнал в 48-то НС, да можем да го превърнем в диалог занапред, диалог, който е нужен за преодоляване на политическата криза”, заяви лидерът на ДПС. “Всеки със своята воля, визия, капацитет, програми, честно и открито да застане пред своите избиратели по начин, по който да знае, че след изборите ще има работещ кабинет”, призова Карадайъ. /БГНЕС

Тагове: