Карадайъ към Манолова: Твърдото ядро на ДПС стои зад теб

„Разчита се на къса памет, нали г-жо Манолова? Кой стои зад вашите маневри? Ако погледнете вашата биография, най-вероятно там ще видите едно твърдо ДПС зад вас“, обърна се Мустафа Карадайъ към Мая Манолова в пленарната зала, предаде репортер на БГНЕС.

ДПС беше единствената политическа сила, която се опълчваше на ГЕРБ, посочваше недъзите на модела и оставаше сама. Изведнъж, присвоявайки си позицията на единствени противници на ГЕРБ, всички вкупом тръгнаха да градят и налагат негативен образ на ДПС. Това заяви лидерът на движението Мустафа Карадайъ в декларация от името на парламентарната група на партията.

Според него останалите партии се опитват да лепят на ДПС квалификации и шаблони. „Не можете да игнорирате избирателите на ДПС, не можете да градите, когато рушите. Не можете да възстановите демокрацията с недемократични модели и методи. Не можете да възстановите диалога без диалог. Не можете да подценявате ДПС, забравяйки че, това е единствената партия, която има решителна роля за победата над тоталитарната комунистическа власт. ДПС има решителна роля при историческото позициониране на страната в зората на демокрацията – НАТО и ЕС бяха жалоните на демокрацията“, каза още Мустафа Карадайъ.

Той посочи, че от партията са очаквали повече диалогичност и визия за реформи след последните парламентарни избори, но за съжаление виждат единствено „начало на ново безвремие, политическа немощ, липса на визия и липса на експертен капацитет“.

„Този път няма да мине номера с анти-ДПС реторика да прикривате политическата си немощ“, каза още Карадайъ и допълни: „Здравната и икономическата криза няма как да бъдат решени с анти-ДПС реторика“. /БГНЕС