Карадайъ: Не противоречи на законите на физиката ДПС да подкрепи правителството

Тепърва ще видим какво ще предложат като програма и какъв ще е персоналният състав на новия кабинет. Не противоречи на законите на физиката ДПС да подкрепи.

Това каза лидерът на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ след консултациите при президента, предаде репортер на БГНЕС.

Както и при встъпителните си думи в началото на срещата с Румен Радев, така и след нея Карадайъ посочи, че преодоляването на политическата криза минава през диалога.

В основата на всичко стои една думичка – диалог, заяви той.

В отговор на думите на депутата от „Продължаваме промяната” Христо Петров (Ицо Хазарта – бел. ред.) Карадайъ заяви: И аз, и цялата партия сме охрана – охрана на гражданските права на всички граждани.

Кадарайъ отклони въпроса за смяна на главния прокурор Иван Гешев.

Реформа в съдебната система – да, дотолкова, доколкото минава през законодателството, защото законодателният орган е НС. Отговорността за персоналните промени е на компетентните органи.

Не е лоша идея в Народното събрание да се влиза само със зелен сертификат, каза още Кадарай и добави: Така ще дадем пример, че сме отговорни към човешкия живот. /БГНЕС