Карадайъ: Нужда ни е коалиция, за да има взаимен контрол в управлението

Нужда ни е коалиция, за да има взаимен контрол в управлението. Времето на едноличната и еднопартийна власт свърши. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Търговище.

Другите политически партии търсят своята идентичност на основата на разделителните линии, противопоставянето, омразата. Отказът от диалог ни доведе до пети поредни избори в рамките на 2 години, каза още Карадайъ.

В момента е нужно обединение, за да може в диалог, с общи усилия, в коалиция с взаимен контрол да търсим решение на проблемите на хората, подчерта лидерът на ДПС. Той припомни трагедията в Турция и благодари на хилядите дарители от цялата страна, като подчерта, че в кризисни ситуации ДПС е доказало обединителната си сила.

Трябва с разум да анализираме икономическата, социалната и политическата ситуация в страната и да търсим разумните решения за изход от кризата, заяви Мустафа Карадайъ.

Нужна ни е отговорност - лична и колективна, партийна и парламентарна, за да могат тези решения да бъдат реализирани в живота, продължи той.

Необходим ни е диалог, за да намерим устойчивите политически формули, които да гарантират стабилност на икономиката и достигане на средноевропейските доходи, категоричен бе Карадайъ.

Вярвам, че българските граждани ще гласуват с разум, а не с предразсъдъци, а ДПС ще излъчи от Търговище повече от двама народни представители, заяви Карадайъ.

Обединението на хората ще изведе държавата напред, заяви водачът на листата на ДПС в Търговище Джейхан Ибрямов.

В България има сериозни кризи, като започнем от политическата и стигнем до финансовата, икономическата, социалната, здравната и др. Обединението на хората ще спаси държавата и ще я изведе напред, категоричен бе Ибрямов.

Защо казвам хората? Защото в основата на политическите партии са хората, техните проблеми, тяхното битие, техните виждания. В това отношение ДПС е най-отговорната партия, подчерта дългогодишният депутат от Движението.

Когато политическите партии загубят връзката си с хората, започват проблемите. В момента има проблем с оцеляването на хората. Инфлацията е безумно висока, цените са непосилни. Хранителните стоки от първа необходимост са нараснали само за година и половина с 25%, лекарствата - с 36%. Инфлацията за последния месец между януари и февруари се е увеличила с 1 %, подчерта Ибрямов, цитирайки официалните данни на статистиката.

ДПС знае как да се пребори с инфлацията. Това може да стане само с инвестиции, с разкриване на нови работни места, с конкуренция, подчерта социалният експерт на ДПС д-р Хасан Адемов. Той обясни, че наред с това и контролните органи трябва да си свършат работата.

ДПС е политическата сила, която дава надежда, защото доказано знаем как да решаваме проблеми, категоричен бе Хасан Адемов.

По-рано през деня Мустафа Карадайъ и екипът на Централния предизборен лъч посетиха Кооперативния пазар в Търговище, където изслушаха проблемите на производители и търговци. /БГНЕС

Тагове: