Карадайъ: Правителство на малцинството е възможно само с диалог

Правителство на малцинството е възможно да изведе България от кризата само с диалог, заяви председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ, предаде репортер на БГНЕС.

В декларация от името на ПГ Карадай призова за консенсус и посочи, че формацията е готова за диалог, защото българските граждани са изтощени от избори и изборни обещания, както и от арогантно поведение.

Властта е преди всичко отговорност. Нека управляващите час по-скоро осъзнаят, че предстои много работа. Условие правителство на малцинството да изведе страната от кризата е взаимно уважение, диалог и отговорно управление. Предупреждаваме управляващите, България не може да си позволи ново безвремие, заяви Мустафа Карадайъ от парламентарната трибуна.

Докато някои разсъждават кои партии имат връзка с ДПС, ние от ДПС работим за правителство и животът на всички български граждани да се подобри. Ние от ДПС не създаваме интриги, не очакваме и не искаме власт заради самата власт. Състоянието на нещата зависят от радикални реформи. Трябва спешно да се справим с много задачи, за да сме поне на крачка от европейските държави, каза лидерът на ДПС и продължи: Народът иска промяна и тя минава през диалог и необходимите компромиси, промяната минава през държавническо поведение.

Ако заменим едно безвремие с друго, няма смисъл да си губим времето. Всички, които поемат управлението, трябва да знаят - няма време. Трябва бързо да се предложи управленска програма с кратки срокове и ясни приоритети, за да излекуваме нанесените поражения, предупреди Карадайъ. /БГНЕС