Карадайъ: Ще дадем неправомерните действия на Василев на прокуратурата

Ще дадем неправомерните действия на Василев на прокуратурата. Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на брифинг в Народното събрание, предаде репортер на БГНЕС.

"Преди два дена застанахме тук пред вас и предупредихме за едни закани на министър Асен Василев. Това, за което превантивно преди два дена ви предупредихме, днес от медиите разбираме, че вече е факт. Моделът е някой на някого нещо си бил казал някъде около селската чешма, обикновено този някой е свързан с олигарха и медиен монополист Иво Прокопиев, след което онова казаното се довежда до знанието на министър Асен Василев, който поема ангажименти и обещава да извършва неправомерни действия. Услужливо медиите на олигарха Иво Прокопиев му задават въпроси и той отговаря на тези въпроси и предприема неправомерни действия. Конкретният случай ревизия на вече извършените и скоро приключили ревизии на нашия народен представител г-н Делян Пеевски и явно приключените ревизии, чийто резултат на тях не им харесва. По-скоро няма какъв ще е резултатът, важно е ревизиите да бъдат непрестанни и безкрайни", заяви още Карадайъ.

"Това са политически репресии и опит за саморазправа с политически опоненти. Поради това ние решихме, че точно тези днес вече обявени през медиите неправомерни действия на министъра на финансите, ще ги дадем на прокуратурата", заяви още Карадайъ.

Йордан Цонев добави, че вероятно се питат дали има право Асен Василев да разпорежда такива ревизии. "Няма, тъй като е материя, по която аз работя от години. ДОПК дава право на съответния директор на териториална дирекция на НАП, не на министъра. Второ, при определени условия, ако има възникнали нови обстоятелства на вече направена ревизия", поясни още Цонев.

Йордан Цонев коментира искането на Прокопиев да съди депутати от ДПС.

Той добави, че е жалко, че при наличие на толкова юристи и цял съюз на съдиите пред Иво Прокопиев не знаят, че не е нужно да се сваля имунитета, за да се заведе гражданско дело срещу депутати от ДПС.

"Аз от 1997 г. чета клевети в неговите медии и нито едно дело не съм завел. Считам, че това е под достойнството. Времето показа кой е крив и кой е прав", заяви още Йордан Цонев.

Хамид Хамид коментира, че още при създаването, срещу ДПС е имало тежки репресии. "Олигархът и медиен монополист е от добро комунистическо семейство, което дълги години е посрещало Тодор Живков и му е търкало ушите в ловно стопанство", каза още Хамид. Той отчете, че най-малко ДПС ще се уплашат от енергийния и медиен монополист Иво Прокопиев.

/БГНЕС