Карадайъ: Споровете за хартиената бюлетина са истерия

„Гласуването е задължително. Технологията, с която ограничават българския гражданин, който иска да гласуват да не може да гласува, за тях е морал. Трябва да се ръководим от интересите на народа, а не да ограничаваме народа“, каза Мустафа Карадайъ пред бТВ.

Според него не бива просто да има някакво правителство.

Формата на десния болшевизъм не бива да се наложи въпреки конституцията на България, за да има някакво правителство. Аз това нещо не го споделям. Проблемът е много голям - десният болшевизъм за нарушаване на конституцията. Един вид се опитвате да го представяте за нещо правилно, а онова, което е в защита на конституцията на Република България, едва ли не че е нещо лошо. Всеки един народен представител от движението за права и свободи защитава конституцията естествено, коментира още той.

Карадайъ отговори и на въпросите за подвижните урни и тяхното увеличение в някои района на страната, където основно се гласува за ДПС. Според него това е успех, защото хората са били правилно информирани в хода на кампанията как въпреки своята невъзможност да стигнат до машините заради здравето си, могат да упражнят правото си на вот.

„Обяснението е много просто и елементарно, има една класическа партия в България, нарича се „Движение за права и свободи“. Тя в рамките на закона и на правилата се опитва да изпълни закона. Ние сме успели да организираме хората в неравностойно положение в нашите общини и чрез младежката ни организация да им разясним законодателството и да ги улесним“, каза Карадайъ.

При даден пример, в който община Стамболово над 50% от всички хора гласуват с подвижни секции той коментира:

„Поздравления, поздравления на местната власт. Поздравление на партийния апарат. Благодаря на всички български граждани, които са подкрепили ДПС, за които се опитваме да бъдем гаранти, защитници на демокрацията, гарант и защитници за спазването на конституцията и законите на страната“, каза още той.

Карадайъ нарече истерия споровете в НС около хартиената бюлетина.

„Виждаме народни представители, които са скупчени около трибуната. Народните представители са в истерия. И тук основният въпрос е защо са в истерия? На този въпрос нашият отговор беше от трибуната на Народното събрание с посочване на факти. Казахме и показахме разминавания на физическите носители“, каза той. /БГНЕС