Карадайъ във Вълкосел: Очакваме поне трима депутати от Благоевградско

32 години ДПС е номер 1. При наличието на толкова много кризи, дошло е времето на ДПС - на майсторите в политиката. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща във Вълкосел, община Сатовча.

Държавата ни е болна и има нужда от най- добрите доктори. Има нужда от сигурност и стабилност. Ние имаме готов план и програма за изход от кризата. Готови сме да поемем отговорност, така че с нашия опит и експертиза, да изведем държавата от трудната ситуация. Правели сме и пак ще го направим, каза Карадайъ и даде два примера.

Когато дойдохме на власт след 2001 година, страната беше в разруха след приватизацията и високата инфлация. Вдигнахме на крака икономиката, имаше рекордни инвестиции, намалихме дълга на страната. След нас какво стана - 20 милиарда дълг се натрупа за 10 години, сега задълженията доближават 40 милиарда, инвестиции няма, заяви Карадайъ.

Когато ДПС е на власт, европейските средства стигат до хората и бизнеса, защото ние знаем как да разпишем проектите и да ги договорим с Брюксел. След нас какво се случи - нито ГЕРБ, нито ПП успяха да разпишат програмите и да ги договорят. В Брюксел стоят на трупчета 60 милиарда, а кметовете имат разписани проекти за стотици милиони. Няма я експертизата на ДПС, няма ги майсторите във властта, добави Карадайъ.

Нека всеки от нас, един по един, до един, да излезем и да гласуваме за нормалност, за диалог. Да направим така, че от Благоевград да имаме най-малко трима народни представители, каза още лидерът на ДПС. /БГНЕС