Карадайъ: Важно е след 2 април партиите да проведат диалог за съставяне на правителство

Партия ДПС се регистрира в ЦИК за предстоящия вот на 2 април, като внесе 5 хиляди подписа. Пред журналисти лидерът на движението Мустафа Карадайъ коментира, че е важно след 2 април политическите партии да проведат диалог за съставяне на правителство.

По думите му дошло е времето да се осъзнае, че дори две политически партии не могат да направят кабинет.

Помощта, която България изпрати за Република Турция е достойна и страната ни бе сред първите, които сториха това. Към тази организация се присъедини и ДПС, коментира Карадайъ, цитиран от БНР.

Делян Пеевски ще участва в листите на движението, ако получи номинации от структурите на ДПС. По думите на Карадайъ, неговото име в списъка "Магнитски" е стара новина, като Пеевски обжалва пред съдебните власти в САЩ. Карадайъ добави, че за правосъдието е по-важно доказателствата и фактите по случая Nexo, където става дума за пряко финансиране на лица и субекти:

"Обръчът от партии на кръга "Капитал", който се финансира от доказани виновни - говоря за Nexo - които бяха разследвани от прокуратурата в САЩ, те дали ще участват в изборите като партии изобщо? Също седи този въпрос, защото за г-н Пеевски като говорим, и ако върховенството на закона е ценност за нас, ние най-нормално трябва да изчакаме и да извървим законовата процедура, за да видим кой е виновен или невинен. Докато за Nexo като говорим, там има призната вина, има разследване, има платени десетки милиони за призната вина и в един момент тези партии от обръча от партии на олигархично-медийния кръг "Капитал", на медийния монополист, дали ще участват в изборите? На мен също ми е любопитно. Този въпрос също трябва да се задава, този въпрос седи на дневен ред". /БГНЕС

Тагове: