Карадайъ: Воля за промяна няма

След предстоящите предсрочни избори е наложително да има такова Народно събрание, което да може да излъчи и действащ кабинет. Всички партии да загърбим партийните интереси и да проведем такава кампания, която да не произведе още по-голяма криза. Длъжни сме да постигнем диалог, за да сме спокойни за утрешния ден.

Това заяви от парламентарната трибуна председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на ПГ, предаде репортер на БГНЕС.

Там, където свършва диалогът – свършва и парламентарната демокрация, заяви още той и подчерта, че „явно 45-ото Народно събрание ще остане в историята не само с най-кратката си биография, но и с най-активната форма на популизъм”.

ДПС няма да внася законопроекти с предизборни цели, нас ни интересуват последиците и въздействието на тези закони върху предизборно продънения бюджет. Прекалено безотговорно е в момент на политическа нестабилност да заложиш такива капани пред бъдещето управление, каза още Карадайъ и добави: Свършат ли парите в бюджета, сметката ще я плащат всички български граждани.

По думите му, воля за промяна в настоящия парламента няма.

Карадайъ призова всички партии в 45-ото Народно събрание да загърбят партийните си интереси и да проведат кампания, която да не създава условия за още по-голяма криза. /БГНЕС