Карадайъ: България има нужда от програма за догонващо развитие в ЕС

България има нужда от ясна програма за ускорено догонващо развитие в рамките на Европейския съюз. Ние много добре знаем каква Европа искаме – Европа не на разделението, Европа на мира, на демокрацията, на заедността и на толерантността. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг в централата на партията, предаде репортер на БГНЕС.

Мустафа Карадайъ потвърди, че няма да бъде евродепутат

Мустафа Карадайъ поздрави всички проевропейски настроени граждани и най-вече на тези, които са участвали в изборите, както и на тези, които са гласували за ДПС. Той поздрави членовете на партията за проведената кампания.

Ние направихме една проевропейска позитивна кампания, разяснихме на нашите избиратели защо са важни тези избори и какво трябва да се случи в ЕС и как ЕС ще бъде полезен за развитието на нашата страна. Успоредно с това обяснихме, че нашата страна има нужда от ускорена програма за догонване на ЕС, за да може нашите събратя, които са на гурбет, да могат да се върнат у нас.

Българските граждани от малките населени места са в Европа и не са на почивка. Те са на гурбет и ние сме длъжни да направим така, че да създадем условия да не обезлюдяват малките населени места и малките градове в България, подчерта Карадайъ.

Той обеща ДПС да направи анализ, когато излязат официалните изборни резултати.

Мустафа Карадайъ потвърди, че няма да бъде евродепутат. /БГНЕС