Карадайъ: Субсидията е справедлива – нула лева

„С оглед на окончателното гласуване и прегласуване на член 64 крайният резултат е нула лева, т.е. справедливо финансиране, еднакво финансиране на всички политически партии“. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, предаде репортер на БГНЕС.

Преди това при гласуването на второ четене на текстовете на бюджета за 2020 парламентът първо отхвърли предложението на БСП за 8 лв. държавна субсидия за един действителен получен глас за 2020 г. След това не прие и след прегласуване тя да бъде 1 лв.

„Това се получи в резултат на това, че днес предварително ги разобличихме в съглашателство и предотвратихме в момента една огромна несправедливост, защото това, което се предлагаше, обслужва само големите партии – ГЕРБ и БСП и ощетяваше всички по-малки и средни партии. За това в момента е еднакво справедливо към всички и това е нула лева“, заяви Карадайъ.

По-рано днес лидерът на ДПС заяви, че Бойко Борисов и Корнелия Нинова са се договорили ГЕРБ да не са в пълен състав, за да мине предложението на БСП за 8 лв. партийна субсидия на глас. /БГНЕС