Карадайъ: Тази агресия беше символна и против ДПС

„Тази агресия беше символна. Тази агресия беше против ДПС, защото Ахмед Доган е символът на ДПС. Ахмед Доган е лидерът на ДПС . По този начин тази агресия беше против всеки един от нас депесарите“. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Мустафа Карадайъ заедно с почетния председател на ДПС Ахмед Доган излязоха пред имота на Доган в „Росенец” и дадоха изявление.

"Първо, много се гордея с вас. За сетен път установявам, че много ви обичам. Един много дълбок поклон пред вас", обърна се към събралите се почетният председател на ДПС Ахмед Доган.

Той беше приветстван бурно от събралите се симпатизанти и членове на Движението. След това думата отново взе Карадайъ.

"Решението на ръководството на ДПС и ПГ беше ние да не хвърляме камък, защото знаем, че и ние ще се изцапаме, и ние ще се окаляме. Опитахме се да стоим на дистанция от това, което се случва в страната през последните 2-3 месеца. Войната на институциите доведе до там, че видяхме вчера до какво се стигна и в София", каза той.

„Днес те не са говорили за тези камънаци, които нямат и 200 кв. м, това не е плаж. Снимат другия плаж, а говорят за това. Днес всички видяха за какво иде реч. Целта им беше агресия в частна собственост, в частен имот”, добави Карадайъ.

Виждаме, че държавата липсва. Президентът не можа да разбере какво означава институцията президент и води лични персонални битки. Това, което се случи да се смесят различните потоци, днес го направи изпълнителната власт, направи го жандармерията, направи го кметът на общината, който е зам.-председател на ГЕРБ. За нас това означава, че ГЕРБ го направи. Те търсеха провокацията, убеден е Карадайъ. За да се скрият зад нас, защото има ред проблеми в страната за решаване. Но ние ще имаме възможност и по други поводи и по други начини да говорим. С това нещо аз искам още веднъж да ви благодаря и да ви се поклоня, каза още Карадайъ. /БГНЕС