Карадайъ води листите в Кърджали и Шумен

Предстоят най-важните избори. Сега трябва да победим авторитаризма, агресията и арогантността. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, който обяви листите на ДПС за парламентарните избори, предаде репортер на БГНЕС.

Самият Карадайъ ще бъде водач на две листи – тази в Кърджали, където ще се изправи срещу Цвета Караянчева и листата в Шумен.

В 23, 24 и 25 МИР в София водачи на листите са бившият кмет на с. Владая Таня Иванова, Стоян Стоянов, който оглави и листата на ДПС в Кюстендил и Райна Иванова, а в София област - Руслан Коларов.

Водач на листата в Благоевградско е Халил Летифов, в Бургаско – Севим Али; във Варна – Ерджан Ебатин; във Велико Търновско – Мастън Мастънов; Видинско – Станислав Анастасов; Врачанско – Йордан Цонев; Габровско – Мелекбер Велева; Добричко – Хасан Адемов; в Кюстендилско – д-р Стоян Стоянов; в Ловеч – Рушен Риза; Монтанско – Димитър Аврамов; Пазарджишко – Искра Михайлова; в Пернишко– Боряна Методиева; в Плевенско – ръководителят на пресцентъра на партията Велислава Кръстева; в Пловдив – град – Танер Али; Пловдив – обл. - Рамадан Аталай; в Разградско– Ахмед Ахмедов; в Русенско – Бюрхан Абазов; м Силистренско – Джевдет Чакъров; Сливенско – Хатидже Георгиева; Смолянско – Хайри Садъков; в Старозагорско – Халил Летифов; в Търговищко - Джейхан Ибрямов; Хасковско – Сезгин Мехмед и в Ямболско – Янко Янков.

Сред изброените в листите липсва името на депутата Делян Пеевски.

След представянето на листите Карадайъ заяви, че кандидатите на партията им са с нужната експертиза, имат знания, една част от тях имат опита, а друга носят енергията на младостта.

„На тези избори трябва да върнем държавата на гражданите, да си върнем държавата. С тези избори трябва да спрем да се погазват правата и свободите. След тези избори не трябва да позволим разделението и противопоставянето, войната между институциите да я спрем, да има диалог между тях“, заяви той и повтори, че тези избори са най-важните след 1989 г.

Лидерът на партията каза, че те искат по-висок стандарт на живот и просперитет на българския народ.

„Ние имаме програмата за ускорено развитие на страната. Ние сме за достоен живот на всеки български гражданин, за диалог между институциите, за рестарт на държавността. Това зависи от всеки един от нас, от всички български граждани“, добави още той.

А в надпреварата ДПС излиза със слогана – „Рестарт на държавността“. /БГНЕС