Караджов: Петков е жалка картинка; Йорданов: Отиваме на детектор на лъжата

Този човек (Кирил Петков) днес беше жалка картина на това, което се случва в коалицията. Крадецът вика дръжте крадеца. Изумен съм колко лъжи могат да се изрекат.

Това заяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов пред бТВ.

Днес лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов обяви, че изтегля министрите си и напуска коалицията. Премиерът и „Продължаваме промяната” обявиха, че през последните седмици Гроздан Караджов е поискал 3.6 млрд. лв. отгоре върху вече договорените 2,2 млрд. лв. в актуализацията на бюджета. Премиерът, заедно с Асен Василев и Бойко Рашков обявиха, че има доказателства, че парите ще отидат при фирми, близки до предишната власт, които бяха разследвани за злоупотреби.

Внушенията за крадене, кражба и корупция по мой адрес са нелепи. Аз съм по улиците от студент, никога през живота си и през изминалите 6 месеца не съм докоснал една стотинка държавни пари и няма и да докосна, каза още Гроздан Караджов.

Отиваме на детектор на лъжата, заяви от своя страна председателят на ПГ на „Има такъв народ” Тошко Йорданов, определяйки Кирил Петков като „пълен лъжец” и добави, че в ПП има хора от ГЕРБ.

По темата за Република Северна Македония, определена от Слави Трифонов като една от причините да напусне коалицията, Йорданов каза, че има паметни записки в МВнР, в които ясно е записано какво е казал Кирил Петков.

Кирил Петков и Весела Чернева през цялото време се опитват да заобиколят коалиционното споразумение и да вдигнат ветото на РС Македония без нищо да са направили. Искаха процесът да бъде вкаран в паралелен процес, каза още Тошко Йорданов. /БГНЕС