Караджов: Петков пусна сензационна лъжа за ремонтите на пътища

Сензационна лъжа пусна премиерът преди час – очевидно е, че Петков и „Продължаваме лъжата“ следват съветите на Гьобелс, а именно, че една лъжа изречена 100 пъти ще стане истина. Това заяви регионалният министър в оставка Гроздан Караджов, предаде репортер на БГНЕС.

Лъжата обаче винаги си остава лъжа, добави Караджов.

Извънредната пресконференция на министъра в оставка идва час, след като министър-председателят Кирил Петков в изявление след заседанието на кабинета, заяви, че темата за РСМ се използва за отвличане на общественото внимание. Вниманието, според премиера, трябва да се отвлече от доклада на междувредомствената комисия на Министерство на финансите и на регионалното министерство. Петков съобщи, че са открити 2,5 млрд. лева в незаконни строежи. Тези пари трябвало да бъдат платени през увеличението на бюджета, поискано от МРРБ. Това е новината на деня! И понеже днес излиза комисията с тези заключения, с ясни примери като – 6 метра водосточна тръба струват 1 млн. лева за данъкоплатците на България; 3 стълба струват 2 млн. лева! Този тип примери се събират в 2,5 млрд. лв. в незаконни строежи”, съобщи Петков.

Днес научих, че работната група, която е създадена с моя заповед и трябваше да се произнесе какви суми да се платят за ремонта на пътища по стари договори, е излязла със скандален доклад за 2.4 млрд. лева, които ние, видиш ли, сме били настоявали да се платят веднага. А „Продължаваме лъжата“ го били спрели това. Изненадан съм, каза Караджов.

Докладът е при мен, в него няма подписи, той е проект все още. Разбирайки за тази пресконференция, премиерът и Асен Василев панически изпратихa SMS-и на членовете на групата да ходят да го подписват между 14.30 и 15 ч., защото те вече са се осрали, каза Караджов.

Лъжа е това, което „Продължаваме лъжата“ и Петков твърди, че съм искал да се плаща по тези договори, а едва ли не Кирил и „Продължаваме лъжата“ са ме държали и дърпали и са викали Не, недей да плащаш. В проекта на решение на НС, който аз изпратих на Лена Бориславова и тя лично коригира на лаптопа си в кабинета на премиера, лично аз бях предложил и първите 600 млн., които вече платихме също да минат през контрол. Да влязат в регионална комисия, в зала и чак тогава да ги платим, каза Караджов. Кой поиска тези 656 млн., които платихме, кой ме накара да минат без контрол на НС - казва се Кирил Петков. До днес се държах мило и кротко, за щастие разменените файлове между мен, хора от моя екип и Лена Бориславова си стоят. Моето предложение беше не само втората половина и сумите по приложение 4 да са контролирани от НС, а и първите 656 млн. също да бъдат контролирани. Задрасквано беше това и делийтвано лично от Лена Бориславова пред моите очи. С аргумент – Петков се видял с пътно строителните фирми и им обещал, че ще се платят незабавно, каза Караджов. /БГНЕС