Каракачанов: 80% от българите не искат компромис по историческите спорове с РСМ

„Благодаря на всички, които намериха смелостта да дойдат, защото държавата преживява изключително тежки времена“. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов на извънредния конгрес на партията, предаде репортер на БГНЕС.

Каракачанов заяви, че новото правителство е пореден експеримент направен от външни лобистки кръгове.

„Свидетели сме на пореден експеримент, който едни поставени отвън управляващи искат да зачеркнат всичко, което беше направено през последните 32 години“.

ВМРО никога не се правили компромис, а 80% от българите са против отстъплението ни в спора с РСМ.

„ВМРО имаше възходи и падения, но това е нормално за всеки един човек и за всяка една организация. На този конгрес се надявам да направим правилния анализ. На евроизборите ВМРО се представи отлично, като избра двама депутати в Европейския парламент. Тези хора продължават да защитават онази кауза, а именно правата на македонските българи. Ние никога не направихме компромис, дори само това, което се случи, че благодарение на ВМРО не се допусна пробив в отношенията с РСМ. Тук са те, които ние не предадохме и по-важно те не се предадоха, въпреки натиска, на който ежедневно са подложени от властите в РСМ. Въпреки неразбирането на част от българското общество, какво точно се случва. Слава богу, малката част от българското общество. 80% от българите категорично не искат България да прави компромис със своята история“, подчерта Каракачанов.

ВМРО провежда конгрес, на който ще бъде взето решение за бъдещото ръководство на организацията. Преди дни лидерът на ВМРО в оставка Красимир Каракачанов обяви официално, че се оттегля от поста си, като предлага трима съпредседатели да поемат 128-годишната Организация. Във фейсбук той направи отчет на изминалите четири години, през които ВМРО участваше в управлението на България. На предстоящия извънреден конгрес той предлага да бъдат избрани трима съпредседатели на партията - Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, а организационният секретар Юлиан Ангелов да остане на поста си. /БГНЕС