Каракачанов: Гешев върви по моите стъпки

Щом има разделение на властите, всеки според правомощията, които са му дадени, да си гледа работата и да си я върши.

Този спор е емоция, ако питате мен, но е лош знак. Правите ли си вятър на устата вие? Вижте, аз акъл на никого не съм давал! Като министър на отбраната издавам заповеди на моите подчинени. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов във Велико Търново, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Акъл и съвети мога да дам на дъщеря ми, ако ми поиска! И аз не обичам някой да ми се бърка в работата в МО. И казах преди един месец, че аз докато съм министър, аз не съм си позволил да използвам армията за политика и няма да позволя докато съм министър в армията да има политически вмешателства и влияния. Щом има разделение на властите, всеки, според правомощията, които са му дадени, да си гледа работата и да си я върши, подчерта министърът.

30 години е това, което наблюдаваме. 30 години разделение, противопоставяне, всеки дърпа чергата или електората! 30 години се делихме на червени, сини, комунисти, антикомунисти, Левски, ЦСКА, монархисти и републиканци, русофили и русофоби, изброи Каракачанов.

Попитан какво трябва да прочете главният прокурор от Левски, Каракачанов отговори, че не може да не приветства главния прокурор за действията по отношение на битовата престъпност. „Защото аз по тази тема говоря много години. А моите колеги политици не искат да слушат, защото им е неприятно да слушат за проблеми. Така че главният прокурор в момента правилно действа, дай Боже да е постоянна политика в неговия мандат” отбеляза министърът.

Каракачанов се надява „престрелката” между премиера и президента да приключи с разговор, със стискане на ръце и формулиране на общи задачи пред всички институции в България. „Другите варианти сме ги виждали, 30 години ги виждаме! Боянските ливади... и какво постигнахме?”, попита Каракачанов.

На днешния ден мога да кажа само: Четете Левски. „От нашите задружни сили зависи дали България ще бъде равна на другите европейски народи. Не сме го прочели явно! Няма момент в историята на България, когато нацията е била разделена, да е печелила, добави още Каракачанов. /БГНЕС