Каракачанов: Компромис със СР Македония за българската история е предателство

Никога досега не съм виждал толкова обединени българите както по темата за СР Македония. 84% от българския народ е за това България да не допуска кражбата на историята и унижаване на достойнството. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Според него компромисът с историята на българския народ е национално предателство. Този, който го приеме, неговата снимка трябва да бъде поставена до тази на Георги Димитров, който налагаше макодонизма с насилие в Пиринска Македония, каза той.

София по никакъв няма да допусне компромис с РС Македония. „Ние нямаме право да допуснем в ЕС една държава с нова идентичност на антибългарска основа“, каза Каракачанов по БНТ.

Той подчерта, че не България спира РС Македония по пътя й за ЕС, а Македония сама се спъва с нежеланието си да развива нормални отношения.

„Скопие не направи нищо, за да спре фалшификациите на историята и езика на омразата. Ние не сме представители на турско-татарско племе, както пишат в македонските учебниците им по история. Ние не сме окупатори, фашисти и убийци. Не можем да подкрепим една държава, която на базата на кражбата на българската история, създава нова идентичност с омраза към българския народ“, повтори още веднъж Каракачанов.

Според него анахронизмите от времето на Югославия и Тито трябва да бъдат премахнати. Такъв е случаят с един от националните празници, който честват край Вардара на 11 октомври. Става дума за „въстанието срещу българските окупатори“, което всъщност представлява убийството на двама полицаи в Прилеп от шепа комунисти. Самите полицаи са родом от Македония - единият е от прилепско, а другият от битолско. „Искаш българската подкрепа за ЕС, а продължаваш да празнуваш този ден“, заяви Каракачанов, който определи това като двуличие. /БГНЕС