Каракачанов: Няма различия в правителството по отношение на РС Македония

Няма никакви различия по отношение на политиката спрямо РС Македония. Няма различия между премиера Бойко Борисов, външния министър Екатерина Захариева и мен.

Това каза тази сутрин вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Вчера имахме полезни разговори, които започнаха в 10.00 и приключиха малко преди пет часа. Македонските колеги разбраха, че България не се шегува. Те разбраха, че няма кой да ни натисне и ние да си променим позицията, каза Каракачанов и поясни: Новото от вчера е, че колегите от Скопие много ясно разбраха, че ние искаме ясни гаранции за изпълнението на Договора за приятелство от 2017 г. Гаранции, че те няма да го заобикалят. Дали това ще бъде нов Договор, анекс или протокол не е от значение. Ние не бързаме, има още няколко дни до взимането на окончателното решение.

"България ще продължава да подкрепя РС Македония. Ние ясно декларираме, че единствената нормална перспектива за РСМ е европейската интеграция Разговорът беше полезен, но закъснял", каза още Каракачанов пред Нова тв.

Според него РСМ и политическия елит в Скопие са загубили 30 г. "Няма кой да ни натисне. Няма да позволим фалшифициране на българската история. България е суверенна и достойна държава", повтори на няколко пъти вицепремиерът. /БГНЕС