Каракачанов се оттегля, предлага триумвират

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов се оттегля от поста председател на партията. Той предлага трима съпредседатели да заемат неговото място – Ангел Джамбазки, Александър Сиди и Искрен Веселинов, предаде репортер на БГНЕС.

На 12 февруари ще се проведе Конгрес на ВМРО.

„Моята идея е на конгреса вместо да влизаме в излишни дебати кой е по-по-най и да се сочим с пръст един друг, да вървим към една нова, но всъщност традиционна за ВМРО формула, а именно да изберем трима съпредседатели. Трябва да обединим усилията на всички, а не да създадем условия за разединение в структурите“, заяви Каракачанов.

Той предлага за съпредседатели Ангел Джамбазки, Александър Сиди и Искрен Веселинов.

„Моето предложение за това съпредседателство са: Ангел Джамбазки – евродепутат втори мандат, най-активния български представители в ЕП, както и един от най-дейните млади български политици през последните години.

Искрен Веселинов – председател на групата на ВМРО в 44-тото НС и председател на една от най-тежките комисии по регионално развитие и благоустройство в парламента.

Александър Сиди – един от най-активните народни представители на ВМРО в 44-тото НС. Представител на младото поколение, който доказа своята решителност да брани българския интерес и каузите на ВМРО, независимо от трудностите“, заяви Красимир Каракачанов.

В ръководството като секретар трябва да влезе Юлиан Ангелов.

Каракачанов няма намерение да излиза в политическа пенсия и ще продължи да работи за авторитета и каузата на ВМРО.

„Ще заема своето място такова, каквото ми отредят Конгресът и членовете на Организацията“, каза той. /БГНЕС