Каракачанов: Ще защитавам потърпевшите от маргинализираната престъпност

„Няма да се откажа да защитавам потърпевшите от произвола на маргинализираната престъпност. Дори и Комисията за защита от дискриминацията този път да преразгледа оправдателните си решения и да ме накаже с глоба, това няма да ме откаже да защитавам потърпевшите от произвола на маргинализираната престъпност“.

Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по повод на решението на Върховния административен съд да върне за ново разглеждане жалбата срещу него в Комисията за защита от дискриминация, предаде репортер на БГНЕС.

На 6 януари 2019 г. двама млади пияни роми пребиха ефрейтор Димов, нанасяйки му жесток побой. Военнослужещият беше настанен в болницата с множество наранявания по главата и гърдите. Красимир Каракачанов, който заемаше поста министър на отбраната, коментира тогава, че безобразията на част от циганското население не могат да се търпят и трябва да се вземат мерки. По-късно беше установено, че двамата побойници са живеели незаконно в гето, ползвали са вода и ток без да си плащат. Въпреки всички предписания на властите това гето не е било премахнато и едва след намесата на министъра на отбраната това беззаконие е прекратено. Това води до намесата на Българския хелзинкски комитет /БХК/, който според Каракачанов е известен с това, че „ако не си циганин, македонски сепаратисти или ислямски фундаменталист не те защитава, станаха адвокати на циганите, които твърдят, че съм ги обидил“.

Лидерът на ВМРО заяви, че е обвинен в това, че бил нарушил с действията си правата на циганското малцинство и колективните права. Според него всеки гражданин с юридическа култура знае, че подобни обвинение са напълно несъстоятелни и посъветва всички да се запознаят с Конституцията на страната.

„Българската Конституция е много ясна и категорична, българите не се ползват с колективни права на защита без значение от какъв етнос, пол или религия са. Българските граждани ползват универсалното си индивидуално човешко право. Според нашата Конституция България е етнонационална държава и не се признават малцинства на етнически, религиозен или друг признак“, припомни Красимир Каракачанов.

„Някой, ако си мисли, че като ми наложи глоба, ще ми затвори устата и ще спра да говоря това, което е правилно и което се мисли от 99% от българите, дълбоко се лъже. Или ще станем нормална държава или ще са самоунищожим накъдето сме тръгнали последните 30 години“, добави той.

Според него не могат да се толелират тези граждани, които смятат, че имат само права, но не и задължения, защото това води до напрежение в редица населени места между тези маргинални общности и местното население.

„Като българин не искам България да се унищожава. Затова продължавам да защитавам правата на онези българи, особено в малките населени места, които са подложени на подобен геноцид и ежедневен тормоз. Само, че те не са обект на защитата на БХК и подобни соросоидни структури, а са жертви на подобни псевдозащитници“, заяви Каракачанов.

Той припомни, че за решаване на проблема е изработил концепция за интеграция на ромското население. „На два пъти я внасях, но Министерски съвет не намери кураж да я гласува, страхувайки се от подобни НПО-та като БХК, този или онзи посланик или бюрократ“, добави Красимир Каракачанов. /БГНЕС