Каракачанов върна оставката си

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов отново редактира поста си в социалната мрежа Фейсбук и върна отпадналата част, в която изразява готовност да се оттегли от всички постове, предаде репортер на БГНЕС.

с върната оставка...

Рано тази сутрин в социалната мрежа се появи пост на министъра на отбраната по случай Деня на Независимостта, който беше разпространен до медиите. В него се казваше, че Каракачанов е готов да се оттегли от заеманите постове и призовава за експертно правителство. Именно тази част бе най-цитираната от повечето медии.

Малко по-късно се оказа, че в профила на Каракачанов в социалната мрежа са отпаднали именно тези текстове.

...и с изтрита оставка

Изтритият текст вече може да бъде прочетен на неговата страница във Фейсбук. Той гласи следното:

„Ако питате мен, повече от всичко сега е нужен формат за диалог. Аз съм готов да гарантирам този диалог. Аз самият наскоро поех ангажимент да се оттегля като вицепремиер, ако Бойко Борисов и Румен Радев си подадат ръка в името на сваляне на напрежението и експертен кабинет, който да изведе България от тази моментна политическа криза без реваншизми и политически пристрастия. Предложих го в Деня на съединението и го напомням в деня, в който честваме Независимостта“. /БГНЕС