Каранга: Аз потърсих ЦСКА за преговори, Гриша Ганчев е за мен като баща

"Помня юни 2018 г., последния ден, в който си тръгнах от ЦСКА. Тогава обещах на Дани Ганчев, че ще се върна и сега съм много щастлив, че играя у дома, това е втората ми родина. Няколко години прекарах тук, ЦСКА се превърна във второто ми семейство. Последните 6 години прекарах в чужбина, в Китай. Играл съм с добри футболисти, с големи имена. Сега се връщам с много повече опит и искам да помагам на ЦСКА с всичко възможно - дори и на по-младите играчи в отбора - искам да предам опита си", разказа Фернандо Каранга в интервю за клубната телевизия на "червените".


Нападателят добави, че той сам е пожелал да се завърне в ЦСКА и предполага, че след още два мача вече ще къса мрежите.

"Аз потърсих ЦСКА за преговори. Обадих се на Дани Ганчев. Той ми е близък, а Гриша Ганчев е за мен като баща. Аз ги потърсих и им казах, че имам желание да се върна в ЦСКА. Те ми дадоха този шанс и затова съм тук. Благодарен съм за възможността. Ще продължа да се боря и да работя усилено, за да ги зарадвам. Както им обещах, тук съм не просто да премина, но да оставя следа. Върнах се да станем шампиони. Колкото и голове да съм вкарал преди, имам недовършена работа. Това е да заключа със златен ключ моята кариера. Идвам да се раздам на 100%, няма да се чувствам удобно с това, което съм направил за ЦСКА преди, за тази радост, която съм дарил. Не трябва да лежа на стари лаври, трябва да направя нещо повече за ЦСКА".

Той разказа още веднъж откъде идва прякорът му.

"Когато започнах да играя футбол в Бразилия, тичах много - надясно, наляво, много се движех. Каранга коли в Бразилия. С тях се правят много състезания. Родителите ми ме сравняваха с тези коли. Член на семейството ми сложи този прякор и във футбола станах Фернандо Каранга", започва Каранга.

"Много съм щастлив, че всички запомниха това име - Каранга, и в България то значи Фернандо Каранга. Много съм щастлив, че където и да отида, ме познават хората и това е много красиво".

За моментното си състояние бразилецът обясни: "Честно, физически се чувствам много добре, 100% готов съм. Сега се адаптирам на стила на игра на новия отбор, но предполагам след още два мача вече ще късам мрежите. Аз вкарах гол, но бях в засада. Но във втория мач се надявам да отбележа победния гол. Това ще е много специално за мен. Когато пристигнах тук за първи път, беше трудна адаптацията, защото ми беше много студено. Сега ще се адаптирам много по-бързо. Студеното време вече не е проблем, аз съм си като местен. Много съм щастлив, че се завърнах у дома. Това е моят дом, моята втора родина. Обичам много България - само радост и щастие.". /БГНЕС