Ако не искате пресен карфиол, опитайте пюре от карфиол като заместител на картофено пюре.
3. Тиквички
Тиквичките са с високо съдържание на вода – цели 95 процента. В допълнение, тиквичките съдържат антиоксиданти като бета-каротин, лутеин и зеоксантин. Последните две съставки са особено важни за здравето на очите.
4. Диня
Този зеленчук, който мнозина смятат за плод, е пълен с вода. Динята съдържа 91 процента вода. Освен че хидратира тялото, динята е известна с това, че помага за защита на клетките от увреждане от слънцето. И накрая, динята подобрява тена.
5. Ягоди
Ягодите са достатъчно сладки, за да можете да ги ядете като десерт и достатъчно питателна храна за плодова закуска. А ползата им за хидратация на организма е неизмерима, защото съдържат 91% вода. Те също така са богат източник на флавоноиди, съединения, които подобряват когнитивната функция.
6. Спанак
Спанакът е известен със своите хранителни свойства и много витамини и минерали. Калций, желязо, калий, магнезий, манган и фосфор са само част от минералите, съдържащи се в спанака, а витамините в зелените листа съдържат фолиева киселина, витамини А, С, Е, К, както и витамин В комплекс.
Спанакът също съдържа омега-3 мастни киселини. В допълнение към всичко по-горе, този зеленчук съдържа 91% вода и е чудесен за хидратиране на тялото. /БГНЕС