Карик: Тук съм, докато имат нужда от мен

Майкъл Карик заяви, че се наслаждава на „привилегията“ да поеме временно състава на Манчестър Юнайтед.

Солскяр бе уволнен в неделя след серия от слаби резултати и едва една победа в седем мача от Висшата лига, която включи тежки загуби от Лестър, Ливърпул, Манчестър Сити и Уотфорд. 40-годишният Карик бе част от треньорския щаб на норвежеца, но сега ще води временно отбора, докато клубът работи върху назначаването на временен мениджър до края на сезона.

Оле Гунар Солскяр (л) и Майкъл Карик (д).

Да видя как Оле си губи работата вчера беше трудно за мен и за много хора в клуба. Можете да кажете от емоциите около мястото вчера какво значеше Оле за всички. Осъзнаваме както ние, така и Оле, че това е бизнес, в който резултатите са важни, за да се изгради правилната основа и обстановка – понякога не получаваш това, което заслужаваш“, започна Карик. Солскяр също бе назначен временно на поста след уволнението на Жозе Моуриньо през декември 2018, но серия от 14 победи в първите му 19 срещи начело му спечели за постоянно позицията.

Карик не пожела да коментира дали е възможно да повтори това, което стори норвежецът преди около три години, като той е фокусиран върху гарантирането на място на осминафиналите в Шампионска лига с победа срещу Виляреал в Испания във вторник вечер.

Без значение дали е един мач, два мача, дали е за малко по-дълга серия от това, в момента всичко е насочено върху утрешния мач. Предстои ни голям двубой в опита ни да продължим напред към осминафиналите на Шампионска лига. За мен е привилегия да съм на този пост и осъзнавам вероятностите, които идват с него. Сега сме концентрирани върху това да върнем манталитета на победители и това е нещо, с което този клуб се е справял много добре исторически“, завърши Карик. /БГНЕС