Каримански е бил заплашван: „Откажи се или проблемите ти ще започнат веднага“

Бих искал да съобщя това, което вчера стана. Вчера след обяд в 17.30 след като се провали комисията по Бюджет и финанси получих на личния си телефон съобщения със заплаха. Това каза председателят на Комисията по бюджет и финанси и депутат от ИТН, както и кандидат за шеф на БНБ Любомир Каримански по време на брифинг в Народното събрание, предаде репортер на БГНЕС.

"Бих искал да съобщя това, което вчера стана. Вчера след обяд в 17.30 след като се провали комисията по Бюджет и финанси получих на личния си телефон съобщения със заплаха", каза Каримански.

По думите му съобщението гласи: откажи се, или проблемите ти ще започнат веднага и нямаш представа колко ще бъдат сериозни. "За целта съм подал съответния сигнал в Главна дирекция "Полиция". Сигналът е заведен. Очаквам съответните действия от страната на Главна дирекция "Полиция", такъв тип заплахи са абсолютно неприемливи", заяви още Каримански.

Той обясни, че съобщението е от непознат телефонен номер.

Председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов заяви, че Каримански не е нито подземен бизнесмен, нито се занимава с далавери. Той коментира и заплашителното съобщение към него от вчера. "Това са мутренски неща. По същия начин действаха мутрите през 90-те. В момента някакви мутри заплашват г-н Каримански", каза още Йорданов. Според него някой ползва мутри. "Това е отвратително. Надявам се МВР да си свърши работата", заяви о ще Тошко Йорданов.

Той отговори на въпрос кой има интерес от ползването на мутри, като призова журналистите да помислят малко. /БГНЕС