Каримански: Въвлекат ли ни в конфликта отиваме към военновременен бюджет

България трябва да е адаптивна от гледна точка на възможностите и от гледна точна на стратегическите планове, които да изпълнява. И в момента имаме достатъчно много стратегии и пътни карти, и нито една от тях не се изпълнява в цялост. Затова е нужно парламентът да има проследимост на процесите чрез парламентарните комисии.

Това каза пред Нова телевизия председателят на бюджетната комисия в парламента и депутат от „Има такъв народ” Любомир Каримански.

Запитан дали България е готова да прояви по-голяма щедрост към военните разходи, Каримански отвърна: Разбира се, че сме готови, особено ако бъдем въвлечени в целия този конфликт. Тогава вече отиваме към военновременен бюджет, каза депутатът.

Той съобщи, че ще бъде кандидатът на „Има такъв народ” за управител на Българската народна банка.

Тук трябва да е ясно, че управителят на Централната банка не може да бъде човек, който е участвал в затварянето на българска банка и то в последните десет години или човек, който е предлагал банкова ваканция. Това е недопустимо, категоричен е Каримански.

БГНЕС припомня, че срокът за предложения за управител на БНБ е до 7 март. Управителят на БНБ се избира от Народното събрание. Парламентът е органът, който избира и подуправителите - ръководители на основните управления по предложение на управителя. Другите трима членове на Управителния съвет се назначават от президента на републиката.

Мандатът на членовете на управителния съвет е 6 години. /БГНЕС