Кърк Дъглас дари богатството си от 50 млн. долара за благотворителност

Кърк Дъглас - който почина на 5 февруари на 103-годишна възраст - е дал цялото си богатство от 61 милиона паунда за благотворителност, съобщи „Контактмюзик”.

Холивудската легенда - починала на 5 февруари на 103-годишна възраст - е дарил по-голямата част от парите си - 50 милиона долара, на своята фондация „Дъглас“, която има за цел „да помага на онези, които иначе не могат да си помогнат сами“.

Сред бенефициентите са Синайския храм на Уестууд, който е дом на детския център „Кърк и Ан Дъглас”, както и театърът на „Кърк Сити”, който се използва като място за изпълнения на живо.

Актьорът със съпругата си

Тъжната смърт на Кърк бе разкрита от сина му Майкъл Дъглас в емоционално изявление, публикувано от името на семейството.

В него се казва: ”За мен и братята ми Джоел и Питър той беше просто татко, за Катрин - прекрасен свекър, за внуците и правнука - техния любящ дядо, а за съпругата му Ан - прекрасен съпруг. Животът на Кърк беше добре изживян и той оставя като наследство не само филмите си, които ще останат за бъдещите поколения, но и историята си на прочут филантроп, който работи за подпомагане на обществеността и мир на планетата. Нека завърша с думите, които му казах на последния му рожден ден и които винаги ще останат верни – „Татко - толкова те обичам и се гордея, че съм твой син''./БГНЕС

Тагове: