Карлос Насар: Имаше несправедливост в "Спортист на годината"

"Класацията "Спортист на годината" не може да ми повлияе. Аз си имам цели и състезания, на които ме оценяват. Определено не е нещо, което ми влияе. Хубаво е въобще, че има такова събитие. В България е пълно с можещи спортисти". Това заяви световният рекордьор в щангите Карлос Насар пред bTV.


19-годишният Насар остана на пето място в анкетата сред журналистите за най-добър спортист на изминалата година, която предизвика различни реакции тази седмица. "Имаше несправедливост, която се случи към мен, а и не само. Станимира Петрова назад. Божидар Андреев назад. Говорим за след десетото място. Имаше силни спортисти на 14-о и 18-о място. Доста ощетени имаше. Така самата награда губи тежестта си, а по едно време беше доста престижна", сподели той.

"Мисля, че е абсолютно възможно да съм "Спортист на годината". Аз винаги давам максимални резултати, но това не е награда, особено след това награждаване, която искам да спечеля. Не е моя цел. Показа се, че каквото и да направиш - ако ще и Луната в София да свалиш, може въобще да не си в класацията", каза още щангистът. /БГНЕС