„Кармина Бурана“ и магията на музиката под диригентската палка на Камджалов

Световно известни музиканти, любители и един гений се събират, за да представят една версия на „Кармина Бурана“ от Карл Орф.

Спектакълът „Кармина Бурана“, под диригентството на Йордан Камджалов и с участието на Музикална лаборатория за Човека, GENESIS ORCHESTRA, ДЕТСКИ ХОР при Италиански лицей, клавирно дуо Генова – Димитров, солисти Пламена Гиргинова, Иво Йорданов, Александър Баранов сътвориха истинска наслада за сетивата на 18 май в зала “България”, предаде репортер на БГНЕС.

снимка: фондация Йордан Камджалов

Залата беше препълнена, дори и с правостоящи зрители, и слушатели, дошли да се потопят в магията на музиката, и настроението, което сътворява тя. Макар и краткият период от четири месеца за подготовката на това представление, крайният резултат за публиката беше невероятен и това пролича в безкрайните аплодисменти, с които тя възнагради всички на сцената. Диалогът и благодарностите между публиката и артистите продължи с повторно изпълнение на най-сюблимния момент от вечерта, но този път с участието и на всички от публиката под акомпанимент от ръкопляскания.

снимка: фондация Йордан Камджалов

Предстои втора вечер в Античен театър Пловдив на 20 май, където зрителите ще могат да се потопят отново в музиката на „Кармина Бурана“ от Карл Орф във версия, композирана от ученика му – Вилхелм Килмайер през 1956г., за солисти, две пиана, ударни инструменти, детски хор и смесен хор. /БГНЕС

снимка: фондация Йордан Камджалов