Каролина Плишкова се класира за Финалите на WTA

Плишкова ще участва за четвърти път във Финалите на WTA.

Световната номер 2 Каролина Плишкова си осигури място във Финалите на WTA в края на годината, след като спечели титлата от турнира в Джънджоу миналата вечер. 27-годишната чехкиня се присъединява към световната номер 1 Ашли Барти, която също вече е сигурна за престижния турнир, в който участват най-добрите осем през сезона.

"Да се класирам за Финалите на WTA винаги е една от целите ми и съм горда, че го направих за четвърти път в кариерата си. Очаквам с нетърпение да се съревновавам с най-добрите тенисистки в света", сподели Плишкова пред официалния сайт на Женската тенис асоциация. През последните две години чехкинята достигаше до полуфиналите на надпреварата, която този сезон ще се проведе от 27 октомври до 7 ноември в Шънджън и ще бъде с награден фонд от 14 милиона долара.

Близо до класиране за Финалите на WTA за още шампионките от Уимбълдън Симона Халеп и Ю Ес Оупън Бианка Андрееску, а за момента останалите места от топ 8 са заети от Серина Уилямс, Петра Квитова, Наоми Осака и Белинда Бенчич. През миналата година титлата спечели украинката Елина Свитолина, която победи Слоун Стивънс от САЩ във финала. /БГНЕС